SMWS BELGIË (Regio Noord-Oost)

SMWS BELGIË (Regio Noord-Oost)

feesje

UpdatesPosted by Gunter Vaes Mon, September 05, 2016 21:22:59
Gisteren een feesje bijgewoond. Een kennis uit Alaska trouwde en wij, enkele SMWS-vrienden vonden dat we dat gepast moesten vieren. Ik geef toe, de 40 jarige HP OB die ik bij had was geen society botteling, maar deze 3 die "één van m'n beste vrienden" bijhad wel.
HP oude stijl, Spingbank op dikke sherry en een n° 14. Inderdaad: een Talisker! Maar qua smaak en geur kon het evengoed een beterePort Ellen geweest zijn. Bedankt "vriend" en gefeliciteerd Alaskan girl.

  • Comments(0)//scotchmaltwhiskysociety.100proof.be/#post55

van agent naar lid

UpdatesPosted by Gunter Vaes Wed, August 31, 2016 21:54:50

Beste medeleden,

net als u heb ik via de geijkte kanalen vernomen dat SMWS stopte met de venue in Roosendaal. Vertellen dat dit voor alle betrokkenen een dramatische wending was, is een understatement. Daar ik agent was voor Marjan, Leon en Kenny stopt ook voor mij dit deel van het verhaal. Een mail uit Schotland over “nieuwe uitdagingen” en “ruimer aanbod” ging gepaard met een nieuwe lidkaart. Een voorlopig wachtwoord en tijdelijke kortingscode nodigden me uit om de webshop van SMWS Schotland te bezoeken. Ondertussen heb ik dit gedaan. Voor de gein eens 1 flesje in het winkelmandje gelegd en daarna 2. Verzendkosten bleven telkens op 11£ voor levering in de Eurozone staan. Daarvoor heb ik de kortingscode gebruikt. Voor de rekening en levering heb ik hetzelfde adres gekozen. Mijn wachtwoord heb ik gepersonaliseerd en ik heb me ook ingeschreven voor de nieuwsbrief. Even schrikken toen er bij het eindbedrag nog eens 30£ VAT bij kwam (value added tax). Ik heb betaald met visa omdat pay-pall me in mijn perceptie iets teveel onkosten aanrekent. Ik kreeg daarna netjes 2 mails, een voor bevestiging betaling en een voor bevestiging bestelling. Zo’n 5 werkdagen later werden de flessen thuis afgeleverd door DHL.

Vandaag dan, net als elk lid in België veronderstel ik, een nieuwe mail gekregen van SMWS Schotland waarin de nieuwe ambassadeur voor België en Luxemburg geïntroduceerd wordt. Alain Vervoort. Voor mij een onbekende. Ik ben hem op mijn 16 jarig rondzwerven in het whiskywereldje nog niet tegengekomen. Connecties met Diageo spirits en volgens google een “naam” in de cocktailwereld. Hij geeft een eerste SMWS tasting in Brussel op vrijdag 30 september. Men kan er de nieuwe bottelingen voor de lijst van oktober proeven en aankopen voor ze op de webshop verschijnen. Handig voor peat liefhebbers, denk ik. Zelf kan ik deze keer niet gaan.  • Comments(0)//scotchmaltwhiskysociety.100proof.be/#post54

18 juli 2016, laatste trip

UpdatesPosted by Gunter Vaes Wed, August 31, 2016 20:29:24
Net als alle andere leden én Leon én Marjan heb ik van de ene dag op de andere vernomen dat SMWS de "venue" in Roosendaal op doekt. De toekomst is nog onzeker, maar dit is waarschijnlijk mijn laatste trip om de nieuwste bottelingen te proeven en al een beetje afscheid te nemen.

  • Comments(0)//scotchmaltwhiskysociety.100proof.be/#post51

MEUG

UpdatesPosted by Gunter Vaes Sat, August 27, 2016 19:25:24


  • Comments(0)//scotchmaltwhiskysociety.100proof.be/#post50

MEUG ANTWERPEN

UpdatesPosted by Gunter Vaes Sat, August 27, 2016 19:23:35
Er was gevraagd om op het nieuwe wijn-, whisky- en bierfestival MEUG in het Zuiderpershuis te Antwerpen te verzorgen. En dan doen we dat toch! De organisatoren spraken van een groot succes en dat was het ook. Schitterende locatie en leuk was dat er ook een old timer treffen voor de deur plaatsvond. Dit jaar was het festival op 30 april. Als er een 2de editie komt in 2017 zal dat in dezelfde periode zijn.

  • Comments(0)//scotchmaltwhiskysociety.100proof.be/#post49

volgende tasting is een feit

UpdatesPosted by Gunter Vaes Fri, March 25, 2016 23:18:05
Eind februari was het zover. Weer een thuistasting van smws. Enkele nieuwe leden en het concept van whiskycafe met open flessen verder uitgewerkt. Line up was geslaagd!

  • Comments(0)//scotchmaltwhiskysociety.100proof.be/#post48

van Roosendaal tot thuis

UpdatesPosted by Gunter Vaes Fri, March 25, 2016 23:14:21
Moeilijk is het niet. Even naar smws Roosendaal van zodra de nieuwe flessen er zijn en er 7 uit kiezen voor de volgende tasting thuis. Leuk is ook dat een aantal leden mee konden om ginder van alles te proeven, ook van oudere open flessen.

  • Comments(0)//scotchmaltwhiskysociety.100proof.be/#post47

thuis

UpdatesPosted by Gunter Vaes Fri, March 25, 2016 23:08:27
2015 ligt al een tijdje achter ons, maar het was het jaar waarin we thuis startten met smws tastings. Eerst nog met 7 flessen uit de nieuwe lijst, maar een nieuw jaar brengt goede voornemens niet waar?

  • Comments(0)//scotchmaltwhiskysociety.100proof.be/#post46
Next »